29 Temmuz 2008 Salı

"Kezman Üzülmesin" Nefis Bir Makale Mutlaka Okuyun



Büyük umutla attı adımını Fenerbahçe’ye, büyük bir sorun yumağı haline geldi sonunda. Psikolojisi o kadar bozuldu ki takıma zarar vermeye başladı. Taraftar olarak, ‘Kezman üzülmesin’ diye en çok onun ismini söyledik, en çok ona tezahürat yaptık. Takımda, Brezilyalılar, daha doğrusu Güney Amerikalılar ve diğerleri diye ikilik çıkmasın diye, medya bu tip haberlerle takımı yıpratmasın diye tüm idari kadro seferber oldu. ‘Kezman üzülmesin’ diye canını dişini taktı.

Rakiplerle dalaştı, sinirlerine hakim olamadı, fırsattan yararlandılar, üzerine oynadılar, hep ya haksız oldu ya da haksız duruma düşürüldü. Gördüğü kartlara, takımı eksik bırakmasına rağmen ‘Kezman üzülmesin’ diye ceza almadı.

Çıktı ‘Semih yedek kalınca dert etmiyor ama ben kafama çok takıyorum’ diye röportaj verdi, acındırdı kendisini, hatta gizliden tehdit etti. ‘Kezman üzülmesin’ diye sustu yönetim, Zico.

Futbolcular maç içinde sadece Kezman’a terapi olsun diye hep onu aradılar sahada. ‘Kezman üzülmesin’ bir sürü gol kaçtı belki.

Kayserispor maçında oyundan alınınca stadyumu terk edip evine gitti, beklemedi takım arkadaşlarını, onlarla bir olmadı/olamadı. Son dakikada atılan gole sevinemedi, belki de Semih attı diye sevinmedi, bilinmez. Yönetim ceza veremedi bu davranışı nedeniyle, belki Zico engelledi verilecek cezayı, ‘Kezman üzülmesin’ diye. Belki Zico istedi ama yönetim ‘Kezman üzülmesin’ dedi.

Chelsea maçı sonrasında, herkes kaçan yarı finale üzülürken o yine kendisine oynadı ‘Ne oldu’ dedi ‘Mateja oynamadı da ne fark etti? Mateja’ya taktınız siz’ demeye getirdi. ‘Kezman üzülmesin’ diye sustu yine herkes.

Bugün oyuna girdi, takım penaltı kazanınca ‘Por favor’ dedi Alex’e. Zaten takım içindeki psikolojiyi bozmuştu, Alex hata etti, ‘hayır’ diyemedi ‘Kezman üzülmesin’ dedi belki içinden, penaltı atışını ona bıraktı. Zico hata etti, kenardan engelleyemedi, ya Kezman üzülürse diye düşündü, engellemedi.

Penaltıyı atıp atamaması ayrı konu, Alex de kaçırdı penaltı, daha da kaçıracaktır, futbol bu. Son dakikada gelen golle 2 puanın uçması da futbolun içinde var. Geçen hafta da son saniyede gelmişti, kısmet değilmiş. Belki de bu son saniye golüyle şampiyonluk gidecek, onu da bilmiyoruz. Önemli de değil o kadar. Neler gördük, yaşadık biz.

Asıl sorun, Kezman’ın Fenerbahçe Spor Kulübü’ne vermekte olduğu psikolojik sorun. Fenerbahçe, Kezman’ın terapi edilmesi için kurulmuş bir kurum değil. Biz Denizli deplasmanında son maçta kaçan şampiyonluğu yaşamış ve devrilmemiş bir camiayız. Bugünlere gelmemizin en büyük nedeni camiadaki her bireyin, üzerine düşeni yapması. Bir günlük hatalarla, yıllardır yaptığımız çalışmalar boşa gitmez, kimse izin vermez. Ama Kezman’ın üzülmemesi için de bir sürü şeyden vazgeçilmez.

Acilen uyarılmalıdır Kezman, gerekirse uzaklaştırılmalıdır takımdan. Kendisini herşeyin önünde gören bir futbolcu, takıma dahil olamaz.

Hiç yorum yok: